Nové pokrmy ve školní jídelně

V rámci projektu „Skutečně zdravá škola“, do kterého je naše škola zapojena, se zaměstnanci školní kuchyně zúčastnili celodenního semináře zaměřeného na přípravu zdravých pokrmů.

Náplň semináře:

– sladké i slané svačinky pro MŠ (zapékané ovoce, luštěninové pomazánky, jáhly, pohanka…)

– zeleninové saláty

– zajímavé přílohy (jáhly s květákem, polenta, šťouchané brambory s jáhly…)

– využití tofu a tempehu

– luštěninové pokrmy (červená čočka, cizrna)

– nutričně hodnotná sladká jídla (celozrnný kuskus, jáhly, bulgur, pohanka)

Obdrželi jsme manuál s normovanými recepturami těchto pokrmů a budeme je postupně zařazovat do jídelníčku.

Pro děti z MŠ jsme již připravili ovocné crumble do jogurtu. Jak se crumble připravuje? Jakékoliv ovoce rozprostřeme na plech. Z másla, cukru nebo medu a ovesných vloček uděláme drobenku, přidáme na ovoce a upečeme do růžova cca 30 min na 160°C. Podáváme s bílým jogurtem nebo směsí jogurtu s tvarohem.

Přeji dobrou chuť

Andrea Klanicová