Kuřecí pomazánka s mrkví a jablkem
Ingredience: kuřecí maso, smetanový sýr, tvaroh, olivový olej, mrkev, jablka, sůl, případně pepř.
Postup přípravy
Kuřecí maso osolíme, upečeme a po vychladnutí pomeleme na mlýnku nebo drobně nasekáme, oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle a krátce opečeme na olivovém oleji. K mrkvi přidáme hrubě nastrouhané jablko a krátce s mrkví prohřejeme. Do mísy vložíme nasekané kuřecí maso, opečenou mrkev s jablkem a přidáme sýr (sýr typu lučina), tvaroh a zamícháme. Dochutíme solí, případně pepřem a necháme vychladit.
Bulgur pilaf
Ingredience: bulgur, drcená rajčata, paprikové trio (červená, žlutá, zelená), olej řepkový, rajský protlak, máslo, vývar (zeleninový nebo masový), cibule, tymián, případně pepř
Postup přípravy
Na tuku zpěníme na plátky nakrájenou cibuli a přidáme tymián, přidáme máslo, rajčatový protlak, který opečeme, paprikové trio, drcená rajčata, sůl, případně pepř. Do základu přidáme propraný bulgur, zalijeme vývarem. Necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut. Servírujeme jako přílohu k masu.
Přejeme dobrou chuť
Andrea Klanicová
© 2025 Základní škola a Mateřská škola Vřesina, okres Ostrava-město, příspěvková organizace, Kontaktovat webmastera, Prohlášení o přístupnosti, Mapa stránek
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO