Pomazánka z vepřového masa se špenátem
Rozmražený špenát vymačkáme na sítu a zbavíme ho přebytečné tekutiny. Upečené vepřové maso umeleme s dozlatova opečenou cibulkou, do které jsme ke konci opékání přidali rozmačkané stroužky česneku. Vše promícháme s čerstvým smetanovým sýrem, špenátem, dochutíme solí, popřípadě pepřem.
Ingredience Množství g/ml na 1 porci
špenátové listy 300
olej 50
smetanový sýr 330
pečené vepřové maso 230
cibule 300
sůl, pepř, česnek dle chuti
Hmotnost 1 porce (hrubá hmotnost za všechny suroviny) je 1200g.
Sýrový dip s černým kořenem
Rozmražený černý kořen rozmixujeme se strouhaným čedarem, přidáme čerstvý smetanový sýr, promícháme a dochutíme solí. Pomazánku můžeme podávat s krájenou zeleninou (mrkev, okurka, paprika), s krajícem chleba či bagetou. Velice zajímavá kombinace je s chlebovými hranolky upečenými jako krutony.
Ingredience Množství g/ml na 1 porci
černý kořen 400
smetanový sýr 300
strouhaný čedar 300
sůl
Hmotnost 1 porce (hrubá hmotnost za všechny suroviny) je 1000g.
Přejeme dobrou chuť
© 2024 Základní škola a Mateřská škola Vřesina, okres Ostrava-město, příspěvková organizace, Kontaktovat webmastera, Prohlášení o přístupnosti, Mapa stránek
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO