Drobečková navigace

Úvod > > MŠ - Aktuality > Nové pomazánky v jídelníčku

Nové pomazánky v jídelníčku



Hrášková pomazánka s krůtím masem

Rozmrazený hrášek Bonduelle extra jemný pomeleme společně s upečeným krůtím masem a s dozlatova opečenou cibulkou, do které jsme ke konci opékání přidali mačkaný česnek. Vše promícháme s čerstvým sýrem, dochutíme solí.

Ingredience: množství g/ml na 10 porcí

  • hrášek extra jemný Bonduelle 300
  • olej 50
  • čerství termizovaný sýr 350
  • krůtí prsa pečená 250
  • cibule 150
  • česnek 5
  • sůl 5

Špenátová pomazánka

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmrazený špenát, sůl, prolisovaný česnek a za stálého míchání vaříme 10 minut. Zalijeme vejci a dále za stálého míchání vaříme 10 minut. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychlazený špenát s vejci. Podle chuti dosolíme, zchladíme a podáváme s pečivem.

Ingredience: množství v g/ml na 10 porcí

  • špenát zmrazený 320
  • olej 40
  • cibule 40
  • vejce 80
  • česnek 9
  • máslo 80
  • sůl 5

Přejeme dobrou chuť

Andrea Klanicová

Nové pomazánky v jídelníčku