Drobečková navigace

Úvod > ŠD > ŠD - Aktuality > Září ve školní družině

Září ve školní družině



Září ve školní družině

 

V září jsme ve školní družině přivítali nové prvňáčky, kteří se rychle rozkoukali a začlenili do kolektivu mezi ostatní děti.

V prvním zářijovém týdnu jsme si v jednotlivých odděleních zopakovali třídní pravidla, která musíme nejen v družině dodržovat. Paní vychovatelky si s dětmi prošly školu, školní hřiště a okolí školy. Společně se s dětmi pobavily o tom, kdo ve škole pracuje, jakou má naše škola adresu, jak se kdo jmenuje, co smíme anebo naopak nesmíme nosit do školy, jak se chovat bezpečně nejen ve škole ale i venku. Děti si při pobytu venku všímaly měnící se přírody během pozdního léta a začátkem podzimu. Při vycházce kolem školy jsme si společně povídali o rostlinách a zvířátkách, které můžeme vidět v podzimním období.

V kruhu jsme si krátce řekli něco o tom, jak jsme prožili letní prázdniny, co zajímavého a krásného jsme zažili nebo co nového jsme se naučili a nakreslili k tomu obrázky.

Jak je v naší škole zvykem, čas po obědě patří odpočinku. V rámci projektu, Celé Česko čte dětem, tradičně probíhalo čtení dětem. V každém oddělení si děti vybraly knížku, paní vychovatelky předčítaly a děti mohly relaxovat.

V druhé půlce září nás čekaly milé povinnosti. Naše škola si připomněla oslavy 50. let od založení, a tak každý kdo mohl, přiložil svou ruku k dílu.

Nezapomněli jsme ani na pobyt na čerstvém vzduchu a pokud nám počasí přálo, odpoledne jsme strávili na školním hřišti, na kterém jsme si zahráli různé seznamovací hry, vybíjenou, honěnou nebo fotbal. V družině se také stavělo, ze stavebnic, děti postavily hrad z molitanových kostek, školu z lega, zacvičily si, "oprášily" deskové a karetní hry.

Na družinové nástěnky jsme si pověsili obrázky s lesní tématikou, které malovaly děti a třídy vyzdobili v podzimních tónech.